Jelen és történelem

Garamkövesd a garam folyó bal oldalán fekszik. A községnek összesen 1391 lakosa van, amiből 1133 magyar és 236 szlovák nemzetiségű. A lakosság legnagyobb része katolikus vallású.


A községhez tartozik Kovácspatak egy része, ahol többek között egy 230 férőhelyes szociális intézet is található.

A falutól északkeletre húzódik a Burda hegység, melynek egy részét (364 ha) 1966-ban Kovácspataki dombok - dél néven természetvédelmi rezervátumnak nyilvánítottak. Az egyedülálló növényi és állat világával felejthetetlen élményt kínál a természet szerelmeseinek. A védett állatok közül is a legjelentősebb a rövidlábú pannon gyík. Jobban a rezervátum északi részén van elterjedve. Ez a legkissebb hüllő, hossza csak ritkán haladja meg a 100 mm-t.

Választások a regionális önkormányzati szervekbe - Tájekoztatás a választók számára

Megjelenítés 

SPOLOĆNÁ ÚRADOVŃA Stavebnej agendy a ŽP:

  Sv. Štefana č. 79, 4. posch. 943 01 Štúrovo

  0911 268 834

Ing. Brigita Krakovská

Fontos Dokumentumok

Önkormányzatunk számára fontos az átláthatóság, ezért minden közérdekű adat egy helyenérhető el

Kiemelt hírek

VI. Garammenti NYITOTT PINCÉK

Duna nap

Tisztelt Lakosok !

 

A község Önkormányzata rendezésében 2017 június 24-én kerül sor a Környezetvédelmi minisztérium felhívása alapján az ,, DUNA NAP “  címmel rendezet akcióra, amelyet a Sólymos László környezetvédelmi miniszter indítványozott és a személyes részvételére számíthatunk.

 

A községünk kataszterében tartozó Dunapart Helemba irányába való kitisztításáról van szó illetve az ott felhalmozódott szemét összeszedéséről. Kérjük a tisztelt lakosokat, főleg a ifjúságot, hogy akinek fontos a környezet rendben és tisztán tartása, vegyen r&e

XVIII. SZENT ORBÁN NAPI ÜNNEPSÉG

XVIII. SZENT ORBÁN NAPI ÜNNEPSÉG


 Összes hír egy helyen